Rekruttering af tysk arbejdskraft

MANGLER DU EN NY MEDARBEJDER?

Vil du rekruttere nye medarbejdere på tværs af grænsen? Her kan du finde gode råd til din rekrutteringsproces.

Slider

Få gode råd til rekruttering af tysk arbejdskraft

Leder du efter nye medarbejdere, men har problemer med at finde de rette? Vil du prøve kræfter af med rekruttering i Tyskland? Uanset hvor mange medarbejdere du har, eller hvor mange gange du har prøvet at rekruttere nye medarbejdere, kan det gå galt. Der er mange forskellige måder at rekruttere nye medarbejdere på, og det er ikke alle metoder er lige billige eller effektive.

Det kan være svært som dansk arbejdsgiver at vide hvor, og hvordan man skal rekruttere arbejdskraft på den anden side af grænsen. I Tyskland er der andre metoder, der anvendes end i Danmark. F.eks. anvender man ikke digitale platforme lige så meget  Tyskland, som vi gør i Danmark. Det er derfor vigtigt for dig som arbejdsgiver at sætte dig grundigt ind i rekrutteringsprocessen, når du vil søge arbejdskraft på den anden side af grænsen. 

Ved Work In DE-DK vil vi gerne hjælpe dig godt på vej med din rekrutteringsproces, og vi har derfor listet gode råd til din rekrutteringsproces, linket til alle rekrutteringsbureauer i Tyskland samt listet 14 gode rekrutteringsmetoder.

Rekruttering af nye medarbejder i Tyskland

 • Definér hvem du leder efter – find ud af hvem det er du har brug for under jobbeskrivelsen
 • Rekruttering er en slagsproces hvor du tilbyder dig og din virksomhed – præsenter din virksomhed på en attraktiv måde
 • God forberedelse fører til succes
 • En detaljeret jobbeskrivelse gør det lettere at finde den rette medarbejdere

Der er mange fordele ved at ansætte tysk arbejdskraft

Søren Olsen, ejer af Rømølys, fandt ud af, at der er flere fordele ved at ansætte tysk arbejdskraft. Han fik alene ikke en medarbejder, der kunne betjene de tyske kunder, men han lærte også selv at snakke tysk. Hør Sørens historie om hvordan der er at være virksomhedsejer i grænseregionen, samt hvordan det er at ansætte tysk arbejdskraft. 

Rekruttering af nye medarbejder i Tyskland

 • Definér hvem du leder efter – find ud af hvem det er, du har brug for under jobbeskrivelsen
 • Rekruttering er en salgsproces, hvor du tilbyder dig og din virksomhed – præsenter din virksomhed på en attraktiv måde
 • God forberedelse fører til succes
 • En detaljeret jobbeskrivelse gør det lettere at finde den rette medarbejder
"Vi får altid at vide, at vi stadig skal slå op i en avisannonce i stedet for Facebook, fordi tyskerne
stadig er mere avisorienteret, end vi er."
Pernille Nielsen
Virksomhedsejer af Pernilles blomster

14 gode råd til din tyske rekrutteringsproces

1 Brug din egen hjemmeside

Sørg for at din egen hjemmeside indeholder et afsnit om karrieremuligheder.

2 Jobportaler

Tænk nøje over hvilken jobportal du vil bruge – om du vil bruge en generel jobportal, eller om du vil placere en jobannonce i specialist jobportal.

3 Reklamer og trykte annoncer 

Denne metode er blevet overhalet af den online metode, i Danmark, men der er stadig mulighed for at få fat i nogle kandidater denne vej igennem i Tyskland.

4 Jobcenter 

Denne metode er gratis, og er altid værd at prøve. Dette indeholder en pulje af jobsøgende, hvor nogle af dem er højkvalificeret.

5 HR-konsulenter og headhunters 

Personalekonsulenter frigør dig for det arbejde, der er involveret i en rekrutteringsproces. Din virksomhed udarbejder jobannoncen, og evaluerer de modtagne ansøgninger, som konsulenterne præsenterer for dig. Denne metode er dyrere end de andre.

6 Vikarbureau 

Ved denne metode kan du for alvor teste en kandidats kompetencer, inden du fastansætter dem.

7 Sociale medier 

Gennem sociale medier som Facebook og LinkedIn, kan du også rekruttere nye medarbejdere og liste jobopslag.

8 Rekruttering over mobil

Mange unge søger efter job når de er på farten, på deres mobil. Det er derfor en god idé at opdatere din hjemmeside, til at kunne blive anvendt på mobilen til jobansøgning og virksomhedsinformationssøgning.

9 Brug dine egne medarbejdere 

Flere virksomheder anvender deres egne medarbejder til at finde nye medarbejdere, ved at anbefale personer de kender. Dette er en billigere og mere troværdig metode at anvende, og man møder måske kandidater, som man ellers ikke ville finde.

10 Vær opmærksom

 Dit daglige arbejder bringer dig i kontakt med mennesker fra en lang række forskellige industrier. Nogle af dem kunne muligvis være interessante for din virksomhed. Kontakt dem du mener, gør et godt stykke arbejde, og spørg om de kunne forestille sig at skifte job.

11 Kontaktliste 

På denne liste kan du have en liste over personer, du gerne vil ansætte.

12 Seminarer, karriereaftner eller kaffemøder 

Denne metode er en hurtig måde at udvide din kontaktliste og netværk.

13 Jobmesser og rekruttering på campus 

Præsenter din virksomhed! Her mødes arbejdsgivere med mulige studerende og mulige fremtidige arbejdstagere for at lære hinanden at kende direkte.

14 Tænk nyt! 

Der bliver i stigende grad anvendt nye måder at rekruttere nye medarbejdere på f.eks. via t-shirts, hvor de skriver at de mangler nye medarbejdere!

Få hjælp til at synliggøre dit jobopslag​

WorkInDenmark er en professionel service, der står til rådighed for virksomheder, der har brug for hjælp til at finde højt kvalificerede medarbejdere fra udlandet. WorkInDenmark kan hjælpe dig med:

 • at gøre dine ledige stillinger synlige for internationale kandidater
 • at tiltrække kvalificeret internationale kandidater
 • din rekrutteringsprocessen
 • at give relevant information om international rekruttering

Læs mere om WorkInDenmark og find ud af hvordan de kan hjælpe dig og din virksomhed med at tiltrække kvalificeret arbejdskraft på den anden side af grænsen.