Ansættelse af tysk arbejdskraft

ANSÆTTELSE AF TYSK ARBEJDSKRAFT

Der er flere ting, der skal tages stilling til, hvis du ønsker at ansætte tyske medarbejdere. Her kan du finde informationer om procedure og regler i forbindelse med ansættelsen.

Slider

Gode råd til ansættelse af tysk arbejdskraft

Der er flere ting, der skal tages stilling til, hvis du ønsker at ansætte medarbejdere fra Tyskland. Vi informerer dig her om de grundlæggende praktiske regler samt henviser dig til hvem, der kan hjælpe dig yderligere i forbindelse med ansættelse af tysk arbejdskraft. 

Ansæt en udenlandsk medarbejder - digitalt forløb fra Erhvervsstyrelsen

Overvejer du, eller skal du til at ansætte udenlandsk arbejdskraft? Erhvervsstyrelsen tilbyder dig og din virksomhed et digitalt forløb, hvor du som arbejdsgiver, kan få viden omkring de regler, der gælder for dig, og de ansøgninger og registreringer som medarbejderen skal gennemføre for at kunne arbejde i Danmark.

Ansættelseskontrakten

Der er bestemte regler, og vilkår der gælder for din tyske medarbejders ansættelseskontrakt. Her kan du se hvilke ting der er værd af vide, når du ansætter udenlandsk arbejdskraft:

  • Dine medarbejdere skal have en ansættelseskontrakt.
  • Du har pligt til at lave en ansættelseskontrakt til en udenlandsk medarbejder efter samme regler, som gælder for danske statsborgere.
  • Din tyske medarbejder skal have en ansættelseskontrakt efter samme regler, som er gældende for danske statsborgere.
  • Udenlandske medarbejdere med arbejde i en dansk virksomhed i Danmark omfattes af samme lov som danske statsborgere.
  • Udenlandske medarbejdere som har arbejde i Danmark, er også omfattet af de danske regler om social sikring – herunder blandt andet sygedagpenge- og barselsloven.
  • Forskelsbehandlingsloven forbyder forskelsbehandling på grund af nationalitet, etnisk oprindelse, hudfarve og race – både ved ansættelsen, under ansættelsen og i forbindelse med en eventuel opsigelse.

Arbejdstilladelse

Når du ansætter udenlandsk arbejdskraft, er der forskellige regler i forhold til arbejdstilladelse, alt efter hvorfra i verden din ansatte kommer fra. Følgende informationer er gældende for EU-borgere, og omfatter tysk arbejdskraft. 

  • EU-borgere, EØS-borgere og borgere fra Schweiz behøver ikke at have arbejdstilladelse.
  • Skal dine ansatte arbejde i din virksomhed i mere end 3 måneder, skal de have et EU/EØS opholdsdokument, der beviser, at din medarbejder har ret til at opholde sig i Danmark.
  • Dokumentet udstedes af Statsforvaltningen.