Arbejde

ARBEJDE I GRÆNSEREGIONEN

I grænseregionen har du mange muligheder, når det kommer til at finde arbejde, praktikplads, lærerplads eller studiejob. Da vi er en region med to lande, har vi et stort og alsidig arbejdsmarked, hvor du kan opleve nye og spændende udfordringer.

Slider

Arbejdsmarkedet i grænseregionen byder på mange muligheder

Ved Work In DE-DK vil vi gerne være med til at klæde dig godt på, når du overvejer at søge job, lærerplads eller praktikplads i den dansk-tyske grænseregion. Vi har her samlet informationer til dig omkring hvordan man søger job i Tyskland samt hvordan arbejdskulturen i Tyskland er. Du kan også finde informationer omkring arbejdsmulighederne på begge sider af grænsen, pendlerinformationer og meget mere. Læs mere her og bliv klogere på dine muligheder.

Din jobsøgning i Tyskland

Når du vil søge job i Tyskland, der er flere forskellige ting at tage stilling til. F.eks. hvordan laver man CV og ansøgning? Hvilke jobportaler er der? Hvordan skal man agere, hvis man bliver kaldt til jobsamtale? Dette er nogle af de spørgsmål, du kommer til at stille dig selv i forbindelse med jobsøgning tværs over grænsen. Vi hjælper dig med at få svar på disse spørgsmål ved at liste gode råd, til når du vil søge job, samt vi giver dig en fuld liste over tyske jobportaler.

Hvordan er det at arbejde i Tyskland?

At arbejde i Tyskland er ikke det samme som at arbejde i Danmark. Der er tale om to forskellige lande med forskellige arbejdsstrukturer og kulturer. Dette er vigtigt at have i tankerne, når du søger job i Tyskland for disse forskelle, er vigtige at respektere på det tyske arbejdsmarked. Vi har listet 10 ting, der er værd at vide, om den tyske arbejdskultur, hvis du overvejer at søge job på den anden side af grænsen. 

Arbejdskraft i Tyskland

 I Tyskland vil der være en stigning på mangel af arbejdskraft inden for bestemte områder. Der vil især være mangel på erhvervsuddannet inden for håndværk, pleje og teknik. Inden for videregående uddannelser vil der være mangel på uddannet inden for matematik, informatik, naturvidenskab og teknik.

Disse arbejdsmuligheder er der for dig i Sønderjylland/Schleswig Holstein

I region Sønderjylland er ledigheden lavere end mange andre steder i Danmark. Så hvis du er arbejdsløs, og søger efter nyt arbejde, er der flere byer i den Sønderjyske regionen, der mangler kvalificeret arbejdskraft. Se hvilke byer der er størst ramt af ledighed inde på
https://bupl.dk/akassen/ledighed-og-dagpenge/se-ledighed-paa-danmarkskort/

I Schleswig Holstein er der en ledighed på 5,8 %. Kreds Storman er det område med den laveste ledighed på 4 % efterfulgt af Nordfriesland med en ledighed på 4,6 %. Andre byer som Flensborg og Kiel har en ledighed på henholdsvis 9,6% og 9,2%. Du kan finde flere informationer omkring ledigheden i de forskellige områder i Schleswig Holstein inde på https://www.ihk-schleswig-holstein.de

Hvor er der gode jobmuligheder i Grænseregionen?

Inde på https://arbejdsmarkedsbalancen.dk/ kan du se hvilke jobs der er mangel på, eller gode jobmuligheder inden for i Sønderjylland, samt blive videreført til jobs inden for områderne. Besøg siden og find ud af hvorhenne de mangler dig.

Vil du søge jobs i Tyskland, men ved ikke om der er mangel på dine kompetencer? Inde på https://www.deutschland.de/en/working-in-germany, kan du finde flere informationer om hvilke jobs, der i øjeblikket er størst mangel inden for. 

Er du ledig og kan ikke finde arbejde, står hver kommunes jobcenter klar til at hjælpe dig med at finde arbejde gennem kurser og sparring. Kontakt din kommunes jobcenter og få den hjælp du har brug for.

Find job i Tyskland og bliv grænsependler

Har du fundet drømmejobbet i på den anden side af grænsen, men vil gerne blive boende i Danmark? Det er ikke noget problem, for du kan nemlig blive grænsependler.
Vi har her samlet informationer omkring dine muligheder som grænsependler over den dansk-tyske grænse.

Find praktikplads, lærerplads eller studiejob
i grænseregionen

Er du under uddannelse, og kunne du tænke dig at afprøve dine faglige kompetencer i praksis? I Grænseregionen er der et væld af muligheder, når du vil finde praktikplads, lærerplads eller studiejobs.

Læs mere om dine muligheder i grænseregionen.